От х:

Днес в x:

Криво поле си изгони детските учителки

Кметът на Криво поле Желязко Тодоров успокоява настръхналите хора

Криво поле скочи тази сутрин срещу детските учителки в селската забавачка. Персоналът на детското заведение се заключил в сградата, докато отвън разгневени кривополци искали обяснение за смъртта на 5-годишния Стефан.

Момчето издъхна в тоалетната на забавачката в четвъртък сутринта миналата седмица. Смъртта на детето взриви Криво поле и още тогава хората поискаха мъст, като обвиниха детските учителки. Според кривополци никой не е обърнал внимание на момчето, което бере душа в тоалетната, докато през това време учителки обикаляли махалата да събират такси за забавачката

Съдебният лекар д-р Христо Еленски обаче бе категоричен, че смъртта на 5-годишното дете е настъпила при алергичен шок, предизвикан от спукване на киста на кучешка тения в черния дроб на момчето. При аутопсията той открил четири мехура, единият от които – спукан. Д-р Еленски е категоричен, че положението на детето е било неспасяемо. Според него заболяването е неоткриваемо при редовните изследвания, които са били направени на Стефан в края на февруари, при подновяване на посещенията на децата в градината след зимна ваканция. Кучешката тения се откривала със специален серологичен тест.

Кривополци обаче не вярват на д-р Еленски. Те са убедени, че Стефан е бил здрав, а лекарите се опитват да прикрият виновниците. Затова тази сутрин окупирали детската градина в селото, а учителките били принудени да повикат полиция. Пристигналите в селото униформени извели персонала от забавачката и го ескортирали до Хасково.

Въпреки опразнената и заключена детска градина, жителите на Криво поле останаха в центъра на селото, оживено коментирайки трагичния инцидент от миналата седмица. Там бе и кметът на селото Желязко Тодоров, който се опитваше да успокои хората си. Той обясни, че в детската градина работят една директорка, две възпитателки, готвачка и домакинка. Във фаталния четвъртък директорката и домакинката наистина тръгнали по адреси да събират забавени такси. Но при децата останала възпитателката, както и готвачката, която е и медицински работник. Именно тя се е опитвала да реанимира малкия Стефан, но безуспешно.

Кметът Желязко Тодоров не намира вина в персонала на детската градина. „И моето дете я посещава“, каза той.

Разгневените кривополци обаче настояват да се сменят учителките в градината с други, защото тези не обръщали достатъчно внимание на децата им. "Не искаме да се закрива градината, искаме други учителки", настояваха те.

От общината в Хасково също казаха, че не намират вина в педагозите или останалия персонал в градината. Не смятали и да местят учителките в друга градина. За ден два забавачката нямало да работи, за да се успокоят страстите. След това детската градина щяла да си работи в нормален график и със същия персонал.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини