От х:

Днес в x:

БСП -Хасково посочи бивш зам.-министър за водач на листата

Заместник-министърът на земеделието при тройната коалиция проф.д-р Светла Бъчварова е номинацията за водач на листата на "Коалиция за България" за 29 МИР от БСП-Хасково.

Номинацията е излъчена на съботната конференция на общинската структура, съобщи председателят й Иван Станчев.

Проф. Бъчварова е завършила две магистратури - аграрна икономика в УНСС - София и журналистика. Била е управител на Системата за агропазарна информация. От 2003 г. до средата на 2011 г. е председател на Селскостопанската академия. Член-кореспондент е на руската и румънската селскостопанска академия. Връзката й с Хасково е членството й в местната партийна организация, а по-късно и издигането й в партийната йерархия до поста председател на областния съвет на БСП. В момента е експерт към БСП по въпросите на селското стопанство и член на НС на партията.

Освен кандидатурата на Светла Бъчврова, за листата са номинирани и Иван Станчев, Смиляна Нитова, Нина Стойчева, Чавдар Георгиев и Божидар Драганов.

Изненадващо при предложенията е отпаднала кандидатурата на ексобластния управител на Хасково Райна Йовчева, която не е успяла да събере достатъчно гласове.

Хасковските номинации ще бъдат представени за обсъждане на областния съвет на БСП този четвъртък. Окончателните предложения ще бъдат изпратени в централата на партията, където ще стане крайната подредба на листата за парламентарните избори през май.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини