От х:

Днес в x:

Депутатите от ГЕРБ: Лобирахме за 120 млн.“свежи“лева за региона

Над 120 млн.лв. са влезли в общините от Хасковски регион през последните 4 години. Толкова „свежи пари“ никога не са идвали в областта, са заключенията на екс. депутатите от ГЕРБ Румен Данев, Фани Христова, Иван Петров и Катя Чалъкова. Те се отчетоха пред медиите в близо двучасова пресконференция.

„Доволен съм за всичко свършено в НС. Смятам, че нашата група беше с активно участие в различните комисии.“, обобщи Иван Петров.

Най-много пари чрез лобито на депутатите от региона са внедрени в Свиленград. Народните представители отчетоха като заслуга и оказаната помощ в общини като Ивайловград, Любимец и Симеоновград, в които доскоро не са имали достатъчно квалифицирани кадри, които да разработват проекти по европрограмите.

Като свой голям успех депутатите се похвалиха със селектирането на настоящия екип на МБАЛ Хасково, под ръководството на д-р Славчо Близнаков. Според Иван Петров шефът на многопрофилната болница е сред най-добрите мениджъри на клиники в страната.

Ренесансът на Медицинския колеж, като филиал на Тракийския университет е сред личните успехи на Фани Христова.

Запазването на ветеринарната лаборатория, която МЗ щеше да закрие в Хасково за една бройка, е сред гордостите на Иван Петров.

Прехвърлянето на сградата на Математическата гимназия като собственост на хасковска община, пък е сред личните заслуги на румен Данев, още като областен управител.

Разписана чрез закона възможност инвеститори да строят спортни съоръжения на терени публична общинска и държавна собственост, е гордостта на Иво Димов, като депутат за близо 2 години. Съществен принос се отчете, че има за запазването на обсерваториите и планетариумите в страната, посочи Катя Чалъкова.

Доскорошните депутати напомниха и за приноса си при прехвърлянето на 5 декара военен имат на община Хасково, както и за предоставянето на терен на Гимназията по дървообработване и строителство, на който по-късно беше построен стадион от фондацията на Бербатов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини