От х:

Днес в x:

Хасково остава без интернет и кабелна ТV по вина на кмета

По вина на кмета Георги Иванов голяма част от Хасково ще остане без интернет и кабелна телевизия през следващите дни. Акцията по рязане на въздушните кабели започна в понеделник. Първи под ножа падат ул. „Рила“, „Ал. Стамболийски“ - района около ОУ „Иван Рилски“.

След отчаяна битка срещу местната власт, продължила няколко години, част от кабелите на операторите в областния град останаха над земята, с което нарушават закона. Кметът на Хасково Георги Иванов категорично отказваше да позволи вкопаването им, както изисква законът (убедете се сами в думите му в клипа по-долу). Борбата на ЕСКОМ да спази закона в продължение на години срещаше мощен отпор от страна на общинската администрация. Нещо повече – с промените в закона от ноември 2012-а се дава възможност да бъдат узаконени съществуващите към 2001 година мрежи. И това бе направено в много градове, за да не останат хората без кабелна телевизия и особено без интернет.

Но не и в Хасково.

В много от хасковските квартали (Червена стена, западно от бул. „Илинден“, в района на гимназията по дървообработване и др.), в които ще се режат кабели, няма абсолютно никаква подземна комуникация, нито на БТК, нито на друг оператор. Вината за това е персонално на кмета Георги Иванов, който през годините упорито отказваше да разреши изграждането на подземна мрежа от операторите.

Така жителите на тези райони ще трябва да се върнат в миналия век.

ЕСКОМ ООД

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини