От х:

Днес в x:

НП с любим рефрен: Води ме в някоя квартална кръчма...

Поредната глоба на квартална кръчма за тютюнопушене натресе Никотиновата полиция след внезапна проверка на заведение в Димитровград, съобщиха читатели на Haskovo.net. Инспекторите на РЗИ установили, че в посещавано квартално заведение се пафка на воля, като дори по масите били поставени пепелници. Затова, въпреки че на място са изловени пушещи клиенти, глобата е наложена на собственика. Дори и проформа, той не се опитал да спази изискването на пълна забрана за пушене на обществени места. 

За да финтират закона, именно в Димитровград измислиха иновацията наречена „найлонова кръчма“, в която превръщаха летните градини на заведенията. Мястото хем се водеше открито, хем пушачите бяха на завет. Никотиновите ченгета обаче продължиха да глобяват наред с презумпцията, че найлонът е преграда. 

Поредният нарушител въобще не си направил труда да влиза в разходи за найлон, а разчитал на отдалечеността си от центъра. Точно пък поради тази причина, проверяващите нахлували в такъв тип заведения. Мнозинството от тези проверките са по сигнали.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини