От х:

Днес в x:

С.Танев, обл. лидер на БСП: Хората в Бисер са организирани от герберски апаратчик

 „Герберски апаратчик“ организирал хората в с. Бисер за изпращането на прочувственото им писмо в подкрепа на Бойко Борисов и неговия кабинет, убеден е областният лидер на БСП в Хасково Стефан Танев.

Лидерът на червените в региона обаче смята, че опасенията на потопеното село, че процесите на възстановяване на населеното им място могат да секнат с идването на което и да е друго правителство, са безпочвени. „Независимо кой ще дойде на власт след няколко месеца, проблемите на хората в с. Бисер трябва да бъдат решени докрай, защото възстановяването на селото им е по-скоро морален казус, а не политически. За съжаление ГЕРБ подлъгаха бисерчани и го превърнаха в политическа тема“, смята Танев.

По повод приетата оставка от НС на кабинета Борисов, Танев коментира, че според него тя е логична. „Бяхме свидетели днес на края на едно управление, което не работеше за народа. Самият факт, че хората излязоха на улицата, без политически подбуди първоначално, вече даде сигнал, че ножа е опрял до кокала“.

Според Танев, хвърлената оставка на Бойко Борисов е стратегически ход за следващите избори. „ С оттеглянето си Борисов  гони ефекта „герой на народа“. С днешното си изявление за готвения срещу него атентат по поръчка на Доган, пък иска и да се изкара мъченик. Нямо друго обяснение иначе защо досега е мълчал по темата.“

Според Танев, БСП в региона вече е в изборна готовност. Той коментира, че социалистите ще гонят минимум 3 мандата от хасковски многомандатен регион.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини