От х:

Днес в x:

Рушат ЖП надлеза на бул.Трети март в началото на юли

В началото на юли месец стария ЖП надлез ще бъде съборен, прогнозира димитровградският кмет

Реалното събаряне на ЖП надлеза на бул. "Трети март" ще започне в началото на месец юли, пригнозира днес кметът на Димитровград Иво Димов.

По думите му, в края на 2013 година димитровградчани вече ще имат ново кръгово кръстовище, когато се очаква предвварително оповестения проект да бъде готов.

Градоначалникът коментира и извършващите се в момента сондажи в района на надлеза на булевард "З март", чиято цел е изготвянето на геоложки доклад. Той ще е част от работния проект, свързан с новия надлез.

Проучването е важно за здравината на колоните, върху които ще бъде разположено кръговото, припомни кметът.

Най-големи ще са пилоните в северната част, където сега се намира бензиностанцията на "Петрол". Според плановете, тя ще бъде премахната.

С тези проучвания реално започна и работата по изграждането на новото транспортно съоръжение. Предстои работният проект да бъде внесен в Общината.

След среща с транспортният министър Московски трябва да се уточни от кого ще бъде издадено и строителното разрешение за новия надлез.

"Моята идея е самото разрешение да бъде вменено като задължение на Общината, за да бъде по-експресно издавано и за да се избегнат дългите процедури през министерството", каза Димов.

Той припомни, че след като надлеза бъде съборен, трафика между двете части на града, разделени от ЖП линията ще се поема от кръговото до завод "Неохим". За тази цел ще бъде използван и Околовръстния път, който до юли ще бъде изцяло готов и с нова маркировка.

Отпаднала е идеята да бъде изграден прелез в района на гарата, заради намиращите се там обозначения за движението на влаковете.

Ремонтите в района на Водната кула това лято ще съвпаднат със старта на друг важен за града проект. Той касае подмяната на ВиК структурата на улиците в квартала около ЖП линиите.

"Надявам се гражданите да проявят разбиране към промените, въпреки битовите неуредици, съпътстващи ремонта, защото той е за добро", заяви още димитровградският кмет.

Геоложки проучвания вървят в момента на ЖП надлеза на бул."Трети март", те ще продължат до края на тази седмица

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини