От х:

Днес в x:

Референдумът се закачи-20.2 %, 3:2 в полза на „Да”

Референдумът за бъдещето на ядрената енергетика се хвана в последният момент за минимума от 20 % избирателна активност, което означава, че крайното решение ще е в ръцете на Парламента. При над 50 % резултатите от допитването щяха да имаха задължителен характер.

Според данните на "Галъп Интернешънъл" съотношението между отговори "Да" и "Не" е 3:2, посочва „Дарик”. 60.3% са гласували със "За", 39.07% са гласували с "Не”.

Централната избирателна комисия (ЦИК) продължава да събира данни от Районните избирателни комисии в страната. Изборният ден не може да се обяви за приключил, докато ЦИК не получи резултатите от всички РИК. Районните избирателни комисии продължават да събират данните от секционните избирателни комисии.

В Хасково изборите приключиха без инциденти и малко след 20 часа вече пристигнаха първите 10 протокола от секционните избирателни комисии. Все още не е ясно колко Хасковлии са се включили във вота. Към 17 часа бяха едва 12.8 %, в областта-14.74. Първите междинни резултати от вотът в региона ще станат ясни към 22.15 минути, съобщи председателят на РИК Димитър Гавазов. Що се отнася до страната, най-високата избирателна активност е в област Плевен - 22,82%, а най-ниската в Кърджали - 8,57%.

Този референдум е първият в България след промените през 1989 г. Досега само през 2008 година в Бургас имаше местен референдум за изграждането на нефтопровода "Бургас-Александруполис", но той се провали, защото не гласуваха достатъчно хора.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини