От х:

Днес в x:

Гражданите бойкотират референдума, 1.18 избирателна активност

Диян Бояджиев хвана ракетата вместо бюлетина

Хасковските активисти на „Движение България на  гражданите” днес се отдадоха на спорт вместо да бързат към избирателните урни за да дадат своя вот в референдума за Белене. Регионалният координатор на Движението Диян Бояджиев посвети утринта си на интензивна партия скуош. Английският спорт е не дотам познат в България, но набира все по-голяма популярност като средство за поддържане на отлична физическа форма. След един мач обикновено играчите нямат сили да се преоблекат, камо ли да имат енергия да се занимават с такова трудоемко нещо като енергетиката на България.

Неглижирането на днешното гласуване всъщност е официална позиция на „Движение България на гражданите”, които открито призоваха към бойкот на реферандума.

И хасковските граждани явно бойкотират вота, защото към 10 часа избирателната активност бе като температурите навън-около точката за замръзване. В Хасково гласували бяха 1.18 % от имащите право за глас. Най-ударно гласуват в община Любимец-впечатляващите 5 %. Най-малко се интересуват от българската енергетика в община Стамболово, където едва докараха до 1 %. В цялата област избирателната активност е 1.84 %.

Г.Христов

Енергията отиде в здраве, вместо в ..енергетиката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини