От х:

Днес в x:

За двойния убиец Благо: 19 г. за жената, 24 за тъщата

Втора присъда за убийство получи днес Благо Ставрев от Любимец

19 години затвор определи хасковският окръжен съд за 49-годишния Благо Ставрев от Любимец за жестокото убийство на жена му Дарина през 2008 година. Разложеният труп на жената бе открит две години по-късно, през 2010-а, в кладенеца в двора му. 80 000 лева кръвнина определиха магистратите за 9-годишната им дъщеричка.

На днешното заседание прокурорът Розалин Трендафилов поиска доживотна присъда без право на замяна. Магистратите обаче не удовлетвориха искането му, защото при убийството на Дарина Благо не е извършвал предварително планиране и подготовка. Деянието му обаче не е било и в състояние на афект.

Лошите отношения между двамата не били тайна в малкото градче. Публично известни били и забежките на жената по други мъже, включително колеги на Благо. Двамата не са имали брак, живеели са на семейни начала.

Това е втора присъда за убийство на любимчанина. Миналата година съдът в Добрич го призна за виновен в убийството на тъщата му Пенка, извършено в къщата й в село Раковски, община Каварна. Майката била умъртвена само няколко дни след дъщерята. Съдът в Добрич му наложи 24 години лишаване от свобода. Присъдата бе потвърдена от Апелативния съд във Варна, към днешна дата се чака решение от Върховния касационен съд.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини