От х:

Днес в x:

Социалистите искат от Дянков следколедни бонуси за майки и пенсионери

„Скатаните“ от финансовия министър Симеон Дянков 750 млн. лв., за които той се похвали, че са повече във фискалния резерв за тази година, да бъдат преразпределени за социални помощи. За това призова от Хасково депутат от БСП Емилия Масларова. Тя обяви, че заедно с Корнелия Нинова и Сергей Станишев са внесли предложение за изменения в в Закона за държавното обществено осигуряване за 2013 г.

Едно от исканията на социалистите е пенсиите да бъдат платени с увеличението, което е предвидено за април месец, още през януари. Според изчисленията за това ще са необходими около 194 млн.лв. Освен това, вносителите са разписали по-висока сума за майките за отглеждане на дете от 1 до 2 години, като те настояват от 240 лв. майчинските да станат 310 лв. месечно. Калкулацията сочи, че увеличението ще струва малко над 29 млн.лв. Остатъка социалистите предлагат да бъде раздаден като следколеден бонус на пенсионерите. Част от парите да бъдат пренасочени за заетост на младите хора и към децата.

Заедно с колегите си народни представители Петър Курумбашев и проф. Станислав Станилов от партия "Атака", Емилия Масларова участва в съвместен брифинг в Хасково. Основна тема на коментарите им беше предстоящия референдум. Според социалистите предстоящото допитване ще е своеобразен тест за парламентарните избори.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини