От х:

Днес в x:

Пенсионерите няма да получат и следколедни, Дянков следва бюджета

Освен, че през миналата година пенсионерите останаха без Коледни добавки, те няма да ги получат и като следколедни. Това стана ясно от думите на финансовия министър Симеон Дянков при посещението му на ГКПП Капитан Андреево. Финансист №1 на държавата е категоричен, че ще следва бюджета за 2013 година, защото държи по никакъв начин да не нарушава Закона за държавния бюджет.

“Коментарите ми бяха правилни и продължават да са. Чиновниците понякога грешат, европейските -също.“, подчерта министърът.

По думите му авансовите плащания влизат в авансовия дефицит, така че, ако съответните пари от Европа не са получени в същата година, дефицитът за съответната година, в случая 2012-а, се увеличава.

На българо-турската граница Симеон Дянков обяви, че прощава на Сергей Станишев за коментарите му по въпроса с пенсионерските коледни и разбира "невежата му“, защото по негово време не е имало никакви авансови плащания, тъй като тогава са били замразени всички европейски пари. По повод призива на Станишев да раздаде парите на пенсионерите като следколедни, Дяков коментира:“ Станишев е много нервен, защото след 6 месеца ще е безработен. След поредните му неуспешни избори, които се задават за него, другарите му ще го изритат“

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини