От х:

Днес в x:

БДЖ гарантират място във влаковете по празниците

Мерки за улеснение на пътниците предприемат от БДЖ по Коледа и Нова година

Държавните железници въвеждат допълнителни мерки за осигуряване на удобно пътуване на хората през празничните дни около Коледа и Нова година.

Мерките включват осъществяване на постоянна комуникация между началник-влаковете, диспечерите и служителите на билетните каси в отделните гари, поясниха от БДЖ.

По този начин ще бъде подавана точна и навременна информация до билетните касиери във всички гари относно свободните места и населеността на влаковете.

Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата във всеки влак, като ще бъдат допускани не повече от 20 правостоящи пътници във вагон.

За осъществяване на постоянно наблюдение за наличието на свободни места ще отговарят превозните бригади във влаковете, като след всяка гара ще се подава актуална информация на диспечерите.

Седящите места във всички бързи влакове са разпределени и се продават от началните и междинните гари, в които влаковете спират по своя маршрут. При закупуване на билет за бърз влак е препоръчително пътниците да се снабдят предварително със запазено място, което ще им осигури тяхното по-удобно пътуване, смятат още от БДЖ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини