От х:

Днес в x:

Село без ток заради горящи трафопостове

От EVN работят по отстраняване на проблемите

Значителна част от най-голямото димитровградско село Горски Извор остана без ток в продължение на два дни заради серия аварии в трафопостове. В две от 7-те съоръжения край селото избухнали пожари заради къси съединения. Отделно от това, много от жиците на енергото били изпокъсани от навалелия сняг. Екипи на EVN работят денонощно за отстраняването на авариите. Очаква се днес към 17 часа Горски извор да светне изцяло, оптимистично рапортува кметът на селото Янко Янев. 

Истинска канонада от падащи дървета и клони сполетя вчера Димитровград. На бомбардировка бил подложен двора на местната болница „Света Екатерина“. Натежали от сняг клони се стовариха покрай известната местна кръчма „Бай Миле“, но за щастие в 10.50 сутринта. Достатъчно късно за снощни любители на чашката и достатъчно рано за нови такива. Клони и дървета падаха по улиците „Гео Милев“, „Георги Бенковски“, „Никола Вапцаров“, „Кооперативна“ и „Гоце Делчев“. 

Доста по опасно е била в кв. Черноконево, където имало скъсани и провиснали електрически кабели. Хасково бе сравнително пощаден, -паднали клони е имало само на „Булаир“ и бул. „Илинден“

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини