От х:

Днес в x:

Осъден за изнасилване фен на ГЕРБ пак в ареста за същото

30-годишният фен на ГЕРБ и Бойко Борисов - Благой Костадинов от Димитровград, ще прекара коледните и новогодишните празници зад решетките. Това реши днес окръжния съд в Хасково, който потвърди решението на димитровградските магистрати, които му наложиха постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На 29 октомври на Благой Костадинов е повдигнато обвинение в опит за изнасилване на 39-годишна жена в общежитие в Димитровград. През февруари тази година той получава условна присъда за изнасилване от съда в Стара Загора. Новото престъпление е извършено в условния срок от това осъждане, стана ясно днес в залата.

Благой Костадинов влезе в медиите на Богоявление тази година, когато успя да извади кръста от Марица по време на традиционния ритуал. Тържествуващият Благой, с разпятието в ръка, тогава извика „Да живее ГЕРБ и Бойко Борисов“, с което предизвика противоречиви чувства сред присъстващите. Тогава Костадинов получи награди от кмета на Димитровград Иво Димов и от шефа на ОбС Стефан Димитров.

Днес в залата Костадинов категорично забрани да бъде сниман с обяснението, че е известна личност в Димитровград и се радва на уважението на влиятелни хора.

През октомври тази година той влязъл в общежитието и се качил в стаята на 39-годишната майка на две деца. Там й налетял и започнал да я опипва. Жената успяла да излезе на терасата и се развикала за помощ. Сцената е видяна от пазача на общежитието и от случайно преминаваща жена.

Веднага след това той заминал за Германия, без да знае, че от полицията го търсят. От МВР пък го обявили за издирване. Когато се върнал, той сам се обадил в районното и се предал.

Благой Костадинов твърди, че са му спретнали номер. По думите му той дори подпомагал финансово тази жена.

Адвокатът му Веско Георгиев изтъкна пред съда, че в продължение на 55 дни срещу клиента му не са извършвани никакви процесуално-следствени действия. На практика разследването срещу него е приключило. Според юриста дори е възможно на по-късен етап обвинението да бъде променено от опит за изнасилване в блудствени действия.

Съдът обаче сметна, че решението на димитровградските магистрати е обосновано и правилно. „По делото има данни, че обвиняемият се е опитвал да оказва натиск върху пострадалата“, отбеляза съдът. В същото време обаче съдебният състав обърна внимание на разследващите, че не е приемливо в продължение на 55 дни да се върши нищо по делото и същевременно то да не се приключва. Указанията към тях бяха да внасят обвинителен акт в съда в разумно кратък срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини