От х:

Днес в x:

9 села в Хасковски регион остават без ток и по обед

Селата от Хасковски регион Георги Добрево, Дервиш Могила, Йерусалимово, Васково, Оряхово, Костур, Лисово, Миладиново и Планинец, за които още сутринта беше съобщено, че са без ток и към 12.30 ч. остават без ел.захранване, уточни пресаташето на EVN Крум Косев. 

Освен в Хасковска област, проблем с тока има и в други региони на Източните Родопи. Това са населени места, разположени предимно в Смолянска и Кърджалийска област, както и отделни места във високите части на Хасковска и Пловдивска област.  За отстраняването на авариите от сутринта работеха 30 екипа на EVN, а към обяд вече са вдигнати повече от 50 екипа.

Дружеството има готовност да мобилизира още аварийни екипи при необходимост. Проблемите с отстраняването на авариите са предимно в населените места, които са на висока надморска височина и пресечен терен. Въпреки че хората от ЕVN са оборудвани с високопроходима техника, достъпът е труден, посочиха от пресслужбата на дружеството. От там учочниха, че  всички аварии от сноши и тази сутрин са локализирани и се знае точно къде са.

Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони:

0700 1 0007 – телефон при аварии

0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки

0700 10207 - телефон за автоматична проверка на сметка.

Следващата обобщена информация за състоянието с ел.подаването в регионите от Източните Родопи ще бъде подадена след 14 ч.., обещаха от дружеството.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини