От х:

Днес в x:

Росен от БГ Коледа с топка рeликва от Дучето

Една искрена мечта на едно дете от Българската Коледа стана реалност. Третокласникът Росен Георгиев от с. Маслиново си помечта да има оригинален екип на любимия си отбор ЦСКА, за да заприлича на идола си Христо Стоичков.

Напук на болестта си, заради която не са му позволени физически упражнения и умора, момчето съкровено желае да стане футболист и любимото му занимание, когато се чувства добре, е да тича след топката.

Тези дни Росен повярва в чудесата, а в ролята на Добрия старец за него се преобразиха феновете на ЦСКА, разбрали от медиите за мечтата му. Желанието на момченцето да бъде новия „модерен ляв“ накарало сърцата им да затуптят в едно.

С почести като на специален гост, Росен присъства на Коледното събиране на поддръжниците на армейците от Южна България. Той беше отведен до традиционното им място за срещи в Минерални бани, за да стане един от тях.

За партито го придружиха майка му Мима и по-голямата му сестричка Наташка. Тримата бяха отведени от дома им в с. Маслиново до мястото на събитието като много важни гости-с автомобил и личен шофьор. Цялата фиеста за Росен беше изпипана до най-малкия детайл, а за организацията отговаряше лично шефът на червения фен клуб в Хасково "Executors” Иван  Ангелов.

На уреченото място част от цесекарите вече очакваха новият си приятел. За пристигането му дори имаше фойерверки.

Малко смутен, но готов да бъде един от тях, Росен пристъпи в механата. Още от вратата 8-годишното момче попадна в прегръдките на мъжагите. Очите му блеснаха при вида на „червената вълна“ от вдигнати ръце за поздрав към него.

„Къде е новия ни приятел!? Къде е малкия цесекар?!“ , връхлетя като снежна хала в помещението, час след началото на купона и шефът на Националния фен клуб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето. Поотпуснатият вече Росен, се стегна отново при влизането на Шефа. След мъжка прегръдка от страна на Дучето, момченцето отново се осъзна. Без да губи време цесекар № 1 започна с даровете за новия член на фен клуба: мечтания екип на бленувания отбор ЦСКА, шалче и тениска с официалните знаци на Националния фен клуб, ключодържател и календар със снимки на отбора. Последния подарък обаче, който Дучето поднесе на Росен, събра очите на всички присъстващи- топка на армейците с подписите на легендите на ЦСКА – Крум Янев и Иван Колев.“ Тази топка е реликва за мен. Сега е твоя. Пази я като очите си, защото един ден ще е сред най-ценните за музея на ЦСКА”, обърна се към Росен Дучето. Под подписите и пожеланията, давани някога за него от доайените на ЦСКА, Димитър Ангелов беше сложил и своето послание към 8-годишния фен.

Пожелавам добра година за нас, за отбора и за всички Българи! И помнете, че няма нищо по-велико от това да сме човеци!”, обърна се и към всички присъстващи Дучето, след което последва мощно „Само ЦСКА!“ Във възгласите вече на висок глас се включи и Росен.

Само за минути новият му приятел Иво от фен клуба "Ексекуторите"- Хасково го научи как се прави професионален цесекарски възел на шала. Двамата се договориха и когато се запролети Росен да пътува с феновете от Хасково за някой от мачовете на ЦСКА. „ Ще те заведем най-напред на среща с някои от европейските отбори, да видиш каква е тръпката 20 хиляди души да пеят с едно гърло песни за ЦСКА“, начерта плана хасковският почитател на армейците, когато последва въпрос от Росен :“А Стоичков там ли ще е?“ . След като вече първата стъпка от целта за заприличване на Камата -цесекарски екип, е осъществена, сега Росен вече бленува за втората-да види кумира си на живо.зеленоокият чаровник с новия си приятел Иво

След няколко часа купонясване с цесекарите, след песни, прославящи армейския отбор и много емоции, вече поуморен, но изключително щастлив Росен и семейството му поеха обратно към дома си в Маслиново, където ги очакваше и най-малкия член на фамилията -4-годишната Преслава.

В колата каката Наташка обобщи преживяното с изречението: „Много съм щастлива, че Росен днес е толкова радостен!“. А за да е истински блестяща Коледата в дома на момченцето, червените фенове го изпратиха към вкъщи с Коледна елха.

Росен развълнува цесекарите. Дучето дойде от Благоевград, за да влезе в ролята на Дядо Коледа за момчето
шефът на фен клуба от Казанлък също му подари шалче на местните цесекари
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини