От х:

Днес в x:

Краят на света наближава: 50 цента е билетът за Рая

Краят на света се оказа златна мина за предприемачите. Докато хората треперят от приближаващия Ден на страшния съд, предречен от маите, бизнесмени печелят милиарди от страховете на суеверните. Българските предприемачи обаче не успяха да хванат златната вълна на истерията. Може би не повярваха, че българинът, който по традиция е скептик, ще отвори кесията си за Апокалипсиса.

Само 50 цента са нужни, за да се окажете сред малцината, които ще надхитрят Апокалипсиса. Толкова струва билет за Ноевия ковчег, който ще ви осигури място в спасителен кораб. Това е едно от бизнес начинанията на китайски предприемачи, които са решили да печелят от предсказанията на маите. Билетът може да се купи от интернет и е достъпен за всеки джоб. Мястото, където се намира Ноевият ковчег, обаче не е упоменато. Затова пък билети все още има и всеки, който вярва на маите или на китайските предприемачи, може да си купи неограничен брой, съобщава "Стандарт", цитирано от БЛИЦ.

Заразени от китайската предприемчивост, английски бизнесмени също са започнали да разпродават места за Ноевия ковчег. Не се знае дали е същият, за който се продават талони в китайския сайт, но със сигурност британските билети са по-скъпи. И не само заради различния стандарт на живот на Острова и в Поднебесната империя, а и заради качеството. Британците продават не прости хартийки, а бординг карти. Изработени са от пластмаса и изглеждат като дебитни карти. Цената им е 3,50 долара, но са без запазено място. За да се застраховат от евентуални съдебни дела, продавачите предупреждават потенциалните мераклии да се спасят от Края на света, че дори той да не дойде, парите им няма да бъдат върнати.

Тези, които не успеят да се пласират за Ноевия ковчег, имат възможност да избират между Ада и Рая. Билети за там предлагат украински бизнесмени. Ако искаш да станеш ангел, ще броиш само 25 лева. Срещу парите получаваш сертификат, който можеш да представиш на свети Петър. Той удостоверява, че си включен в Книгата на светиите и гарантира резервирано място в рая. Освен това получаваш билет за полет в първа класа, документ за самоличност, нужен за свободно придвижване, както и пътеводител за Божиите селения.

Срещата с Луцифер обаче се оказва по-скъпа. Срещу 30 лева получаваш сертификат, удостоверяващ записване на името ти в Скрижалите на Сатаната, билет за свободно падане до Ада, документ за самоличност и пътеводител. В сайта за продажба на запазените места за Рая и Ада обаче не е упоменато дали бизнесмените имат сключени договори със съответните места за настаняване, за да се гарантира престоят на закупилите билети.

Възможност за прескачане на Края на света дава и специална лотария. Ако изтеглите печелившия билет, си гарантирате, че ще сте сред малкото щастливци, които ще живеят и след Края на света. Оказа се обаче, че тази лотария всъщност е част от рекламна кампания на филма "2012", който също е за последния ден на Земята и върна многократно вложените в него средства. Успехът на филма повтарят и всички театрални постановки, посветени на "Дуумсдей". Цените на билетите варират от 5 до 20 долара, а някои от тях ще се играят и навръх 21 декември тази година.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини