От х:

Днес в x:

Вадят акт 16 за жп-линията от Свиленград до Турция

В началото на новата година железопътната отсечка между Свиленград и турската граница ще има акт 16. Към момента работата по трасето е почти финализирана и вече текат тестове на контактната мрежа, съобщи зам.-генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” Христо Алексиев.

Проектът за рехабилитация и електрификация на линията от южния пограничен град към съседната държава струва близо 68 млн. лева и е финансиран по ОП "Транспорт". 19-километровият участък е последния от скоростната линия Пловдив-Свиленград, който е част от железницата от Европа към Азия.

Според информацията от пресслужбата на транспортното министерство, за поредна година ОП „Транспорт“ е оперативната програма с най-много разплатени и договорени средства в България. Вече са договорени над 97% от бюджета на програмата, което представлява над 1,946 млрд. евро. На изпълнителите са изплатени повече от 822 млн. евро, или над 40% от предвидените средства. Данните са отчетени на 13-то заседание на Комитета за наблюдение на програмата.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини