От х:

Днес в x:

Грипът тръгна маскиран като настинка

Полека лека кабинетите на джипитата почват да се пълнят

Грипът вече шества из Хасково предупреждават местни инфекционисти. Клиниката на част от заболяванията, почнали като обикновена настинка, всъщност точно съответства на грип, смята специалистът д-р Васко Донев. По всичко личи, че тази година грипната вълна ще дойде малко по-рано, вместо както е обичайно в края на януари.

Хората е важно да бъдат предупредени, защото настинката не е заразна, на грипът е, коментира д-р Донев. Характерното за заболяването е висока температура, болки в мускулите, треска и главоболие. Трудно е да се каже, кой щам върлува, защото това изисква лабораторно доказване. От СЗО/ Световната здравна организация/ предупреждават за щамовете „Бризбейн“ и H1N1 /Свински грип/.

Иначе заразната заболеваемост в региона е ниска, успокояват от РЗИ. От там даже обобщиха, че тя е 5 пъти по ниска от предходни години, като в статистиката са включени всички заразни болести, които са потенциален причинител на епидемии-хепатит, заушка, чревни инфекции, ОРЗ. Причината е в преболедуването на контингента коментира директорът на дирекция „надзор над заразните болести д-р Снежана Иванова от Здравната инспекция.

Г.Христов

Детско отделение още е почти празно, липсват следгрипни усложнения
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини