От х:

Днес в x:

МВР към Общината: Приведете Синята зона в ред

Предписание до общината да коригира паркоместата в Синята зона, които са разчертани в нарушение на Закона за движение пътищата са изпратили от КАТ Хасково до администрацията. Много от тях били в близост до кръстовище, други пък направо на тротоара.

Общината разполага с един месец да приведе Синята зона според изискванията на закона. Според шефа на областната дирекция на МВР в Хасково комисар Петьо Петров досега нито веднъж администрацията не е съгласувала с КАТ Пътна полиция местата за кратковременно паркиране. Според шефа на полицията това задължение е записано в закона за движение по пътищата, както и в правилника за приложението му.

Haskovo.net припомня, че искрите между МВР и общината припламнаха отново след като ОбС реши да направи синя зона ул.“Атон“, дотогава ползван като паркинг от полицията. Друг конфликт пък възникна с преобразуването на служебния паркинг на областната администрация също в Синя зона.

Областният управител Ирена Узунова върна решението на Общинския съвет за преразглеждане, но шефът му Иван Иванов отказа да го внесе на последната сесия. Мотивите на Узунова бяха, че последното разширяване на синята зона не е съгласувано с КАТ, както изисква Наредбата за обществения ред при ползването на ППС. Според Иванов пък то е съгласувано с транспортната комисия към общината, в която влиза и представител на КАТ, и това е напълно достатъчно.

Преди ден пък председателят на ОбС Иван Иванов внесе за следващата сесия предложение за промяна в тази наредба, в което изискването за съгласуване с КАТ отпада. Тази промяна предстои да се гласува на 14 декември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини