От х:

Днес в x:

В „Левски“ парно само на 3 и 4 етаж, цялото-в понеделник

В "Левски" е топло в половината училище

Парното в СОУ „Васил Левски“ е пуснато, но само на 3-я и 4-ти етаж, както и в източното крило на сградата, където е и физкултурният салон. До понеделник, топлото трябва да влезе във всички стаи обещават от фирмата изпълнител. Това е поредното удължаване на срока, след като разчетите бяха всичко да е готово до края на октомври, а после и до средата до ноември. Впоследствие на няколко пъти от ръководството на школото се заричаха, че ще е топло от „следващият понеделник“. 

Частично пуснатото парно обаче не е фатално за учебния процес, понеже в училището учат около 600 деца, а сградният фонд е за поне два пъти по толкова. Всички деца са изнесени на високото, заедно с първолаците, които иначе учат на 2-я етаж. 

Ремонтът на СОУ-то стартира през март по проект за енергийна ефективност спечелен от местната община. Той е на стойност 2 млн и 300 хил лева и предвиждаше ремонт в ГПЧЕ „Асен Златаров“ и „Васил Левски“. В „Левски нещата се забавиха понеже парната инсталация се сменяше от-до, нов парен котел и вътрешни отоплителни тела, паралелно с поставяне на вътрешна изолация. Обжалването на обществената поръчка пък забави стартирането на ремонтните работи.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини