От х:

Днес в x:

Хасковските „Лъвове“ си посадиха гора

Иван Жеков хвана мотиката, а млада "лъвица" държи фиданката права

Хасковският „Лайънс клуб“ днес дари 127 броя дървета и храсти на гимназията по Дървообработване и строителство, за да улесни практическото провеждане на часовете по горско стопанство. 65 от тези дървесни видове са абсолютно нови за Хасково и ще могат да се видят само и единствено в двора на гимназията. По принцип идеята за всеки подбран вид е била, растението да бъде несрещано по тези географски ширини.

Хасковските „Лъвове“ днес запретнаха ръкави и водени от председателят си Иван Жеков се заеха да копаят дупки и садят фиданки, строго спазвайки правилото зеленото да е нагоре. Ентусиазмът им бе такъв, че по едно време започнаха да бучкат фиданките със саксиите. Наложи се експертите по горско стопанство към гимназията да се намесват, за да може все пак дървото да има някакъв шанс да се хване.

Факт е обаче, че с помощта на това дарение, ПГДС „Иван Асен 2“ се сдобива с най-разнообразния дендрариум /ботаническа градина/ в Хасково и региона. В двора вече имат посадени 460 уникални растителни вида. С част от тях е възпроизведена библейската райска градина на Адам и Ева. Облагородяването ще продължи и през следващите години, закани се директорът Александър Батимов. От „Лайънс клуб“ обещаха да помагат в тази мисия.

Лайънс движението в България датира от 1992 клуба. В Хасково има клуб от началото на 2011-та година. Основните цели на движението са да работи по социално значими програми-превенция и борба с очните заболявания, глухотата, диабета и наркоманията. Друг основен акцент е съхраняване на природата.

Г.Христов

Саксиите се махат, поясни експертът по горско стопанство г-н Попов
Възпитаниците на училището се включиха в саденето
Дарението бе връчено официално в директорският кабинет

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини