От х:

Днес в x:

Цигарената на тезгяха заради борч към общината. Преглед на регионалния печат

Сградата на бившата Цигарена фабрика в Хасково на бул. „Васил Левски” е обявена на търг от съдия изпълнител, пише във водещ материал на първа страница в „Хасковска Марица”. Имотът се продава заради неплатени задължения към общинската данъчна дирекция в размер на около 700 000 лева. Първоначалната обявена цена е 1 100 337 лв. Офертите ще се отварят на 12 декември в районния съд.

20 военни попълниха поделението на Кенана, друг акцент от първа страница в изданието. Това станало ясно на вчерашното честване на празника на сухопътните войски.

Авджии гърмят по овчарски кучета, водещо заглавие на 2-ра. Ловци от дружинката в Криво поле застреляли кучето на двама братя овчари от Момино. Не било за първи път, оплакват се братята.

За 9-те месеца: болницата с 220 000 лв. печалба, пише още на страницата. Става дума за МБАЛ Хасково, а информацията е от официалния сайт на здравното заведение.

Дебела преписка отложи мярката за цигарения канал, акцент от 3-та. За снощното отлагане на делото за определяне на мярка за неотклонение на групата контрабандисти на цигари, арестувана в края на миналата седмица. Сред тях е и бивш шеф на митницата в Свиленград – Кирил Мараджиев. Адвокатите им поискаха време да се запознаят с материалите, събрани в 14 папки. Процесът ще продължи днес от 10 часа.

„Асеновец” остави „Хасково” на върха, водещо на спортната страница. Домакинското равенство на отбора с „Верея” оставя тима от Хасково на върха в класирането два кръга преди края на есенния дял от първенството.

Цигареният бос Йозкалъч със забрана да влиза в България, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3-та, става дума за разбития канал за контрабандни цигари. Четиримата задържани днес ще бъдат в окръжния съд, където ще се гледа мярката им за неотклонение. Йозкалъч е сочен за организатор на канала.

Ром храни 25 внучета с ЕС помощи, водещо заглавие на първа страница. Социално слабите от „Република” вчера пристигнали с каруци за пакетите от ЕС, раздавани от БЧК. Продуктите от втория транш са над 50 кг.

Димитров: Отстраняването на д-р Наков ще прикрие случилото се, челно заглавие на 2-ра. За изявлението на шефа на ОбС Димитровград по повод скандалите в димитровградската болница и поисканата от кмета Иво Димов оставка на управителя д-р Наков.

Няма да позволя болницата да загине, заглавие на голямо интервю с кмета на Димитровград Иво Димов, на страница 5. Разговорът е по повод една година от встъпването му в длъжност. Градоначалникът изброява успехите и неуспехите си през този период.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини