От х:

Днес в x:

Запечатват пункт за мляко, 80 кг сирене на боклука

Хубаво сирене в саламура ще отиде на боклука

Пункт за изкупуване на мляко в хасковско е бил запечатан от Инспекторите на Агенцията за безопасност на храните, след внезапна акция в която се установило, че там се продава сирене и кашкавал без разрешение. В пунктовете се позволява само да се изкупува мляко, не да се търгува с млечни продукти. По информация на Haskovo.net става въпрос за пункта край хасковското село Татарево. 

Агенцията по храните са установили голямо количество готово или тепърва узряващо сирене и кашкавал. То се правело по традиционни български рецепти, а клиенти се намирали предостатъчно. Инспекторите възбранили поне 80 кг млечни продукти, а пункта е бил запечатан за неопределено време. На собственика е наложен акт на стойност между 2 и 4 хил лв. 

Общо 7 хранителни обекта изгърмяха сактове след 168 проверки извършени през миналата седмица от Агенцията по храните. Хасковски павилион е нямал изрядни етикети на продаваните от него закуски. Харманлиец пък си отворил подобен павилион в къщи, но дори не си направил труда да го регистрира, преди да стартира търговска дейност. Глобен е по чл.12 от закона за храните. Хранителни стоки в харманлийски магазин за възбранени и е предписано тяхното изхвърляне, защото са с изтекъл срок на годност. В друг обект пък, персоналът е работил без задължителните здравни книжки. Още два акта за подобни нарушения са наложени и в Свиленград.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини