От х:

Днес в x:

„Левски“ с часове по 30 минути, парното-чак в сряда

В "Левски" бързо приключиха днешните занятия

Хасковското СОУ „Васил Левски“ днес изкара учебна смяна с часове по 30 минути, установи проверка на Haskovo.net. Дългоочакваното включване на парното ще се осъществи евентуално в сряда. Всъщност тогава ще са пробите на изцяло подновената парна инсталация. Ако няма големи течове и проблеми, парното ще заработи още от следващия ден. Ще се отопляват 1-я, 3-я и 4-тия етаж. Първолаците от втория етаж ще се изместят в кабинети с работещо парно.

„И аз чаках инсталацията да заработи в понеделник, както ни каза изпълнителят на ремонта, но сега разбрах, че пробите са насрочени за сряда. Хората работят до 12 часа в полунощ, не мога да искам повече от тях“ коментира директорката Ангелина Кирилова.

Проверка по стаите показа, че температурите са на поносими нива. Заради благосклонното време, признават учители и ръководство. При днешните 12-13 градуса, затварянето на ремонтираната дограма наличието на вътрешна изолация са достатъчни за достигане на законният минимум от 18 градуса в класните стаи. Децата бяха по блузки, само едно момченце бе с незакопчано яке, при отворена на междучасието врата. С палто бе само директорката Ангелина Кирилова, но в интерес на истината, пригодената за нея стая бе като хладилник. В цялото административно крило така и не се забеляза включена печка или климатик, убеди се наш репортер.

Никой обаче не си прави илюзиите, че това може да продължава вечно. „Ако до края на седмицата не се оправят с парното, ще се надяваме кмета Георги Иванов да даде 3-дневна ваканция“ сподели г-жа Кирилова. Другият вариант е да се постигне споразумение с регионалната просвета, да се вземе сега някоя от планираните за по-късно ваканции през годината, напр. междусрочна или част от Коледната. В „Левски“ не им се мисли за най-нежелания вариант-преместване на школото в друга сграда.

Изпълнител на проекта е благоевградската фирма „Инерт-бетон транспортстрой ООД“ със седалище село Абланица. Посоченият телефон за контакт с тях бе с временно ограничени входящи обаждания. По непотвърдена информация, причината за нарушените срокове/ ремонтът трябваше да е приключен на 28.10/ е обжалване на резултатите от конкурса на общината, за възлагане на обществена поръчка на стойност 2 млн. 320 хил лева, за ремонт на СОУ „Васил Левски и ГПЧЕ Асен Златаров“. Така, вместо в планирания срок 28 март, ремонтните дейности в „Левски“ са стартирали около 15-ти септември.

Г.Христов

Дограмите са достатъчни за 18 градуса, засега
Строителят толкова бърза, че чак училището чак "изпуши", в буквалния смисъл
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини