От х:

Днес в x:

6 отделения без старши сестри, кандидатите – недоучили

Ортопедия има нова старша сестра, която заменя досегашната Екатерина Никовска

6 отделения от хасковската многопрофилна болница остават без постоянно назначени старши сестри, стана ясно след края на конкурса за длъжността вчера.

Мераклиите за сестра №1 на Кардиология, Детско, ОАИЛ, АГО, УНГ и Спешно са нямали минималния образователен ценз-бакалавърска степен по Управление на здравната грижа. Кандидатките за Детско, ОАИЛ и Спешно учат в момента и е въпрос на време да се сдобият със заветната диплома. По сложно е положението с Кардиология и УНГ, където на хоризонта не се задават образовани кадри. В АГО пък старшата се е пенсионирала и също не е ясно кой ще я наследи.

14 старши бяха назначени в останалите отделения на МБАЛ. Повечето са досега изпълнявалите длъжността с две изключения. В Ортопедия новата старша се казва Таня Станчева, която заменя досегашната Екатерина Никовска. В Нервно Златина Грозева заменя Атанаска Райчева.

Всички кандидати са били идеално подготвени, коментира председателят на изпитната комисия доц. Биянка Торньова от ПУ „Паисий Хилендарски“. В комисията влизаха още главната сестра Славея Славова и началникът на отделението в което тече конкурс.

Висящо остава положението за главна сестра на болницата. Кандидатките, Славея Славова и регионалната председателка на Българската асоциация на професионалистите в здравните грижи Кресимира Янева, не бяха допуснати до конкурса. Със заповед на изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков, днес е обявен нов конкурс за длъжността. Документи ще се подават до 8-ми декември. Следва двустепенно изпитване на кандидатите-писмена защита по зададена тема и при налична 4-ка, допускане до финалния кръг-събеседване.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини