От х:

Днес в x:

Джебчии пак удариха в центъра на Хасково

Магазинът, в който е била обрана младата жена

Ловки джебчии са обрали вчера 30-годишната Милена Радомирова в магазин за дрехи втора употреба в центъра на Хасково. Това станало около обяд в магазин „Мания“ на ул. „Сан Стефано“. Докато разглеждала стоката, младата жена усетила, че портмонето й липсва. В него имало 100 лева, лична карта и шофьорска книжка, дебитни карти, ключове. От магазина отказали да затворят вратите, за да спипат джебчията. „Не можем да проверяваме клиентите си“, коментираха от магазина.

Камерите в „Мания“ не работели от двайсетина дни, когато по време на гръмотевичната буря възникнал технически проблем. Възстановяването на работата им било въпрос на дни.

„Изпаднах буквално в истерия. Наложи се да разбивам ключалки, за да вляза в жилището си, да сменям брави. Оказах се без всякакви документи. Извадих временно удостоверение за управление на МПС, докато ми излезе книжката. Загубата ми не е само стоте лева, които откраднаха, реално е поне двойна“, разказа обраната Милена.

Като капак на притесненията си младата жена успяла да се скара и с разследващия полицай. След кражбата се наложило да го чака повече от час, а той обяснил, че се забавил, защото ходил да разследва кражбата в магазина. Когато обаче тя се върнала обратно в „Мания“, от персонала й казали, че никакъв полицай не е ходил да разследва.

Последвала размяна на остри реплики, обвинения, че пречи на разследването, както и упреци в немарливост към вещите си, които носела така, че да са максимално удобни за апашите.

Всичко това е по думите на самата Милена.

От пресцентъра на МВР в Хасково отрекоха подценяване на случаите с дребните кражби. Според говорителката на МВР в областния град Нина Николова полицаите правят всичко по силите си за разкриване на джебчиите.

Haskovo.net припомня, че преди по-малко от месец писа за кражба в същия магазин, след оплакване от друга млада жена. Тогава тя бе обрана по идентичен начин, докато разглеждала изложените в магазина стоки.

Шефовете на фирмата, чиято собственост е магазин „Мания“ заявиха, че не могат да носят отговорност за личните вещи на клиентите си. В магазина имало специални шкафчета, в които влизащите можели да оставят личните си вещи. Те се заключвали.

Според управителката на магазина Антония Павлова в определени моменти пред стоките се струпват много хора, особено в петък, когато имало ново зареждане. От персонала си отваряли очите на четири, но все пак отговорност на всеки е да пази сам джобовете си.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини