От х:

Днес в x:

Учители от Хасково и Люлебургаз-по-квалифицирани по европроект

Част от преподавателите, които минаха обучението с турските си колеги

Преподаватели от хасковската гимназия по механоелектротехника "Стойчо и Кица Марчеви", и колегите им от университети в турския град Люлебургаз, минаха специално обучение по европрограма за практическо и теоретично повишаване на квалификацията.

В занятията на турска територия са участвали общо 42-ма учители, по 21 от двете страни. Те са надградили познанията си в направленията „Машиностроене” и "Електротехника и електроника".

Всеки от преподавателите е разполагал със самостоятелно работно място и компютърна конфигурация с най-новите, специализирани програмни продукти. Всеки учител е получил помощни материали и сертификат за професионална квалификация.

Обучението е осъществено по проект "Трансгранично сътрудничество Турция - България за подобряване на инфраструктурата на професионалното и техническо образование". Проектът е на стойност 537 525 евро, и е най-големият в областта на образованието в региона. Той е с основно финансиране на Европейския съюз, и дялово участие на Турция и България.

М. Манолова

работни моменти в Люлебургаз

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини