От х:

Днес в x:

„Смирненски“ закле децата си във вярност и послушание

"Посветена" първокласничка поставя палеца си на документа. Репортери запечатват историческото събитие

Да бъдат добри ученици, да слушат родители и учители, да уважават приятелите си, да бъдат добри деца. Такова тържествено обещание дадоха тазгодишните първолаци на ОУ „Христо Смирненски“ на ритуал извършен във физкултурния салон на училището. Церемонията имаше характер на рицарско посвещаване. Учителки обхождаха китните редици първокласници и ги „полагаха“ с огромен молив по раменцата. Като рицарите. 

После, посветените се подписваха с палец на огромния свитък с тържествената клетва- обещание. В него имаше и специална клауза-да пазя чисто своето училище. Между другото, хигиената в „Смирненски“ отдавна е на почит, стимулирана и от оригинални хрумвания. В училищната лавка например ,табела призовава децата да връщат ПВЦ и алуминиевите опаковка, като срещу всяка получават дъвка или 10 ст. 

Днешното мероприятие е по повод патронният празник на ОУ „Христо Смиренски“. В това бе и смисълът на церемонията, децата да осъзнаят честа да учат в това училище, обясниха учители. Идеята е заимствана от школо в Полша, което е партньор на хасковлии по съвместен проект. 

В чест на патронният празник бяха организирани и спортни състезания. Ръководството на училището пък откри новоремонтирания училищен стол и покани родителите на първокласниците да разгледат отвътре школото, където в следващите 7 години ще учат децата им.

Г. Христов

По реда си минаха първолаците от всичките 5 паралелки
Част от церемонията бе и рицарското посвещаване, макар и с молив
Директорът Венко Точевски откри церемонията
После преряза лентата пред новоремонтирания училищен стол
Първото похапване в новия стол
В Смирненски стимулират чистотата

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини