От х:

Днес в x:

Не спираш на „стоп“, трошиш двама: 10 месеца условно

10-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок получи от районния съд 24-годишната Г.В. от Хасково за катастрофа от 17 април 2011 година, при която бяха ранени петима души, сред които и самата шофьорка.

Инцидентът стана на детелината в “Орфей” по обяд. Младата жена шофирала лек автомобил Ауди А3 в посока комплекс “Минерал”, но не спряла на знак „Стоп“ и се ударила в движещия се по път с предимство към булевард „В. Левски“ лек автомобил „Форд Фокус“ с водач 39-годишна хасковлийка. От своя страна „Форд“-ът се удря странично в стълб на тролейбусната мрежа. Пострадала в катастрофата е шофьорката на „Ауди“-то, както и пътуващият отзад 28-годишен мъж от града.

От „Форд“-а бяха ранени водачката и 47-годишната пътничка на предната седалка – с фрактура на таза, както и 46-годишен хасковлия, пътувал отзад - с контузно-разкъсно нараняване на дясно коляно.

Двете по-сериозно пострадали жени от Форда са предявили граждански искове срещу шофьорката на Аудито – 20 000 и 30 000 лева. Съдът обаче им определи обезщетения в размер на 3 и 7 бона, според нараняванията им. Първата жена е получила трайни увреждания на дясната ръка, а другата – на краката.

Освен това разсеяната шофьорка на Аудито ще трябва да плати деловодните разноски в размер на 605 лв., както и държавна такса върху уважения размер на гражданския иск в размер на 400 лева.

Присъдата може да се обжалва пред окръжния съд в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини