От х:

Днес в x:

Кметът отвръща на удара: Пистата законна, да се уволни държавата

Самолетните снимки на пътните връзки, заради които ВАС се произнесе в полза на кмета

Хасковският кмет Георги Иванов днес триумфално показа решение на Върховният административен съд, което окончателно и без право на обжалване постанови, че пътните връзки към хасковската мотописта са законни. Именно тези отклонения от главния път бяха ябълката на раздора от година насам, като дори бяха сцена на най-масирано полицейско присъствие в Хасково от епохата на масовите безредици при падането на комунизма. На последното състезание по мотокрос, там имаше поне 10 патрулки, според кмета-50 души, които бяха блокирали подстъпите към мотопистата. След личната намеса на премиерът Бойко Борисов блокадата бе вдигната.

В момента има 6 дела за мотопистата, като Георги Иванов и неговия екип се надяват всички те да бъдат решени в полза на общината. Със същия мотив, с който се узаконяват подстъпите, а именно: това е възстановяване на съществуващо от десетилетие съоръжение и не представляват нов строеж. Единственото дело по което няма каквото и да е съдебно решение, е оспорената по съдебен път заповед на ДНСК да не се използва трибуната към мотопистата, с мотив че е незаконна. Тя е била издадена миналата седмица, а администрацията е поискала от съда да спре действието на заповедта, докато тя не бъде оборена по същество. Трибуната също била предишно съоръжение, основите били същите, поясни Георги Иванов.

После зададе неизменният си въпрос при всичките си срещи с журналисти по въпроса за мотопистата „Кому е нужно това ?“И обяви, че като избран от хасковлии, се чувства упълномощен от тяхно име да потърси сметка на тези, които създадоха такива проблеми на гражданите и им нанесоха материални и нематериални щети. Да се друсат по черните пътища и дишат праха.

Ако трябва, ще се стигне до съд срещу ръководителите на държавните служби, които създали тези проблеми. На въпроса на Haskovo.net какво възмездие очаква, кметът и присъствалия председател на Обс Иван Иванов обявиха, че парите не са най-важното нещо. Не очаквали оставки, понеже това е непозната практика в България. Но очаквали уволнения. За кого? 

Кметът посочи две конкретни институции-ДНСК по чиито заповеди се обявяват за незаконни различни обекти по пистата и Полицията, която възпрепятствала провеждането на състезанията. В предишни пресконференции, кметът винаги е назовавал персонално противниците си-най-вече комисар Петьо Петров/шеф на ОД на МВР/, Иван Петров/депутат/ , областният управител. Днес обаче бяха само шефовете на държавните служби РДНСК/ Ани Джурова/ и областна дирекция на МВР. Тъй като Иван Петров е депутат, Haskovo.net попита счита ли още кмета за отговорен областният управител/ Ирена Узунова/, посочена от него в пресконференцията му на 15.05 тази година. Реакцията бе интересна: „Ааа, да. Забравих!“ Но заяви категорично, че и губернаторът има отношение към проблема. И разказа ситуация от първия скандал от август 2011. Тогава той заповядал на шефът на хасковското РПУ да изтегли от пистата подчинените си полицаи. Полицейският шеф бил длъжен по закон да се подчини, до отмяната на тази заповед от по-висша инстанция, в случая областният управител. Полицаят не изтеглил хората си. 

Състезание ще има при всички случаи, ако ми го забранят, следващата година по изборите ще им правя всяка седмица мотокрос, закани се кметът. 

После пожела успех на българите в предстоящият предпоследен кръг на източноевропейското първенство по мотокрос. 5 от 6-те категории били водени от българи, само в една водел румънец, но : „ надявам се нашто момче Кръстев/Кристиян Б.А./ да го изпревари и стане шампион“. 

Състезанието започва в събота с репешажите за попадане в основната група, а в неделя е същинското състезание. Началото е от 10.30 часа. Входът е свободен.

Г.Христов

Мотокрос ще има, иначе по изборите догодина-всяка седмица, кани се Георги Иванов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини