От х:

Днес в x:

Маскираха нелегални цигари като сандвич

Нелегалният внос на цигари през българо-турската граница стигна своя апогей на изобретателност. В стремежа си да внесат в страната ни папируси, без акцизен бандерол, трафикантите станаха дотолкова креативни, че маскираха тютюна като сандвич.

Необикновените закуски -компилации на хляб с цигари разкриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево. 20 кутии “Victory exclusive”, без платен акциз, са били намерени в две питки, в багажа на българска гражданка, която пътувала в кола с ямболска регистрация. Славата на вкусния турски хляб не била достатъчно обяснение за дежурните митничари, които и друг път са откривали в насъщния скрити цигари.

През последната седмица митничарите на Капитан Андреево са задържали общо 4 570 кутии нелегални цигари и 40.5 кг. тютюн за пушене. При един от случаите митническите служители открили в специално изработени тайници недекларирани 200 кутиибезакцизни цигари. Папирусите от марка “VICTORY exclusive” и още 30 кг тютюн са намерени в разширени фабрични кухини зад предната седалка на автомобил “Опел” с пловдивска регистрация, който пътувал от Турция за България. Според писмените обяснения на нарушителя  цигарите и тютюна са закупени от пазара в Одрин.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини