От х:

Днес в x:

Пенсионери: Блокираме бул. „Съединение“ в неделя

Ръководството на пенсионерския съюз. Атанаска Митева е в средата

Булевард „Съединение“ в района на Военния клуб в Хасково ще бъде блокиран в 11 часа в неделя. Заканата е на хората от третата възраст в областния град, които ще провеждат митинг и ще обявят гражданско неподчинение в знак на протест срещу социалната политика на правителството. Това съобщи на пресконференция днес Атанаска Митева от ръководството на обединения съюз на пенсионерите.

Според възрастните хора социалната политика и на централната, и на местната власт, е пълен геноцид над тях. „Последната идея за данък върху пенсиите пък е върхът. Ужас!“, възмути се Митева. На забележка от страна на репортерите, че това е само идея, неподкрепена засега от никоя партия, та избухна: „Тогава защо само ни ядосват? Вече ме е страх да пусна телевизора“.

„Допреди изборите разчитахме поне малко на местната власт, но вече и това липсва“, продължи Митева. По думите й след като разцепил пенсионерския съюз, кметът разбил и организациите на диабетоболните, на инвалидите. От гласуваните през февруари от ОБС Хасково субсидии градоначалникът не бил превел един лев.

От пенсионерския съюз официално поискали от общината разрешение да ползват откритата сцена на площада в неделя, но от администрацията изобщо не им отговорили. „Затова обявяваме гражданско неподчинение и блокираме движението по булевард „Съединение“, заканиха се възрастните.

Обединеният съюз на пенсионерите е създаден през 1986 година, в него към 2012 г. членуват 980 души, по информация от самия съюз. Пак по тяхна информация към протеста им в неделя ще се присъединят от „Родолюбие“ и от съюза на запасните офицери.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини