От х:

Днес в x:

Още 20 къщи в Бисер до 15 ноември. Игрище на Наско Сталев на търг. Преглед на регионалния печат

Още 20 къщи в Бисер до 15 ноември, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Темата е водеща на 2 страница. Първите 10 били готови, втората десетка на груб строеж, но с гаранции от строителите, че ще приключат в срок. Останалите 25 сгради ще чакат пролетта на следващата година.

7 км нови тръби в Симеоновград за едно лято, чело на първа страница. Става дума за ремонта на пътя убиец – „Съединение”.

Данъчните продават игрище на футболен бос в Любимец, друг акцент до главата на вестника. Според изданието става дума за имот на Димитър Дачев, който натрупал данъчни задължения и бирниците пускат на търг игрището.

Разпитват експерти за клането в Узунджово, дописка с утрешната дата, акцент на трета страница. Утре е поредното заседание на процеса за убийство срещу Деян Русев.

Още 1000 кубика дървен материал за бисерските къщи, водещо на 4 страница. Правителството реши да отпусне безвъзмездно помощ да пострадалите от наводненията.

Емигрантът, който можеше да ни е премиер, заглавие на очерк за Вълчо Вангелов, на 6 страница. Възрастният земеделски активист от Узунджово е емигрант във Франция от 1952 г.

Няма да бъда повече треньор в България, заявява в интервю за вестника бившият наставник на „Димитровград” Митко Добрев. Разговорът с него е на 7 страница.

Игрище на Наско Сталев – на търг, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Става дума за продажбата на футболния терен в Любимец от данъчните. Според вестника закъсалият бизнесмен е Наско Сталев, който обаче не е официален собственик на терена, стоял в сянка.

Индустриалната зона ще си има път, акцент от 2-ра. Става дума за Свиленград, а пътят ще осигури достъп на зоната до изграждащата се магистрала „Марица”.

Искат паралелки от 7 и 9 ученици в селски школа, друго заглавие от страницата. Предложението за маломерните и слети паралелки ще се обсъжда на сесия на ОбС Хасково.

Чистят бунище край Черноконево, водещо на 3-та. Продължение по темата за паткарника, от който изхвърляли тор по близките поляни.

Пламна полигонът край Корен, темата на 4 страница. За вчерашния пожар.

ЕС обновява бедни квартали, заглавие на голям материал на 5 страница. За интегрирания план за градско развитие на Хасково, чието обсъждане продължава.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини