От х:

Днес в x:

Добрев треньор на „Юнайтед”. Паднала мазилка прати момче в болница. Преглед на регионалния печат

Паднала мазилка прати момче от Хасково в болница, пише в челен материал на втора страница „Хасковска Марица”. Парчето се откъртило от тераса на блок на ул. „Св.св. Кирил и Методий”, близо до Езиковата гимназия, откъдето минавали на връщане от училище група ученици. Парчето, полетяло от 6-ия етаж, ударило деветокласника в главата. Момчето било откарано в болницата, според лекарите няма опасни наранявания, но ще остане за 24 часа под наблюдение.

Шошо плати рейса на „Берое 07”, спаси мача, водещо заглавие на първа страница във вестника. Поради тотална липса на пари в старозагорски клуб контролата с женския баскетболен тим на Хасково за малко да не се състои. 100 лева от джоба си платил шефът на БК „Хасково” Станислав Станков – Шошо. Нашите момичета били със 71:70, информира друга дописка от спортната страница.

Бедния на палатка в „Орфей”, друг акцент от 1-ва. Георги Кюсепашев, чието жилище вече трети ден се руши от РДНСК като незаконно, разпънал палатка до сградата. Семейството писало писма до всички институции в държавата.

„Одрин” стана безплатен паркинг, акцент от 3-та. Много от работещите в центъра паркират в уличката, някои дори пред гаражи. В съседните улички положението е подобно, констатира изданието.

Адвокатска фамилия пази ретро фото от Балканската война, темата на 4 страница. Юристката е Надежда Керемедчиева – Стоянова. На снимката е дядото Кръстю Петров Керемедчиев с негов приятел.

Новото кръгово затапи Димитровград, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Въпреки обходните маршрути движението вчера било затруднено.

Прегърнаха се: „Марчела” плаща 48 бона на общината, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на трета страница. Става дума за споразумението между фирмата на общинския съветник и общината, които от години водеха съдебни дела.

Кметът Георги Иванов: Не искам вече военни имоти, акцент от 2-ра. Градоначалникът е герой и в тази дописка. Поради съмнения, че има комерсиални цели, Иванов се отказва да иска повече военни имоти. Вестникът анонсира и интервю с кмета в следващ брой.

100 000 автомобила окадяват белите дробове на хасковлии, водещо на 4-та. Повод за материала са безплатните прегледи за туберкулоза.

Добрев треньор на „Юнайтед”, взема Митрев от „Левски”, акцент от спортната страница. Не става дума обаче за Манчестър, а за африканския „Куара Юнайтед”. Бившият наставник на „Димитровград” е подписал с този отбор едногодишен договор.

Ало, ДНСК, „Лагера” по-законен ли е от Бедния? Заглавие на коментар на 6 страница. В него се сравняват гетата в Симеоновград, Хасково и София, както и имението на Баневи в Спахиево.

Краси Кирова пя с Мутата без репетиция, акцент от 12 страница. За откриването на поредното издание на джаз феста в клуб „Ралица” Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини