От х:

Днес в x:

Майстор се моли на община Хасково да му плати уличните часовници

Майсторът на часовници Ангел Бебовски монтира един от тях в Хасково. Снимката е от септември 2009-а

От трите площадни часовника, монтирани в центъра на Хасково през септември 2009 година, е платен само един. Майсторът, който ги достави и монтира – Ангел Бебовски, е изпратил писмо – молба до шефа на ОбС Хасково Иван Иванов, с молба да му се плати. „Пиша Ви от отчаяние и безсилие с молба за разбиране и съдействие“, започва писмото на Бебовски.

В изложението си той описва историята с часовниците от самото начало. „През 2009 година бях поканен в кабинета на кмета г-н Иванов за изработка на 5 бр. площадни часовници. При последваща среща аз му представих повече от 30 снимки на площадни часовници. Той си избра един и се договорихме за 3 броя. Подписахме договор за два, като третия остана като устно споразумение. Искаше часовниците да бъдат направени за празника на Хасково 8 септември. Срокът беше спазен и часовниците монтирани“.

„Г-н Иванов благоволи да ми плати само единия часовник. За останалите два съм му писал няколко писма и молби дами бъдат изплатени, но без никакъв резултат. В едно от писмата му написах, че имам неизплатени вече 3 години дългове към чешка и американска фирма. Междувременно получих исхемичен инсулт на 26.04.2012 г., за който му изпратих епикриза с молба да ми изплати часовниците и фактура за сумата. Никаква реакция.“

„С последното писмо до кмета бях принуден официално да подаря на града единия часовник, само и само да ми плати другия, но пак нищо“.

В писмото си от 3 септември Ангел Бебовски моли Иван Иванов като председател на Общинския съвет да внесе решение да му бъдат изплатени 7500 лв. за часовника.

Към писмото си той прилага копие от договор между него и община Хасково, подписан от кмета Георги Иванов. Контрактът е с дата 24.06.2009 година. В него Ангел Бебовски се задължава да изработи и монтира два площадни часовника за общо 15 000 лв. Половината сума – 7500 лв. трябва да се плати авансово. Договореният гаранционен срок, гарантиран от изпълнителя, е 2 години.

„Писмото на Ангел Бебовски е получено в Общинския съвет. Тъй като описаното в него е станало през предишния мандат, Иван Иванов възложи на секретаря на общината Атанас Димитров да проучи случая“, казаха за Haskovo.net от ОбС Хасково.

Според Атанас Димитров обаче, майсторът на часовници Ангел Бебовски е бил некоректен към общината. Въпреки договорката да поеме гаранционното обслужване, това било направено от друг часовникар, а услугите му били заплатени от общината.

Haskovo.net припомня, че само месец след като бяха монтирани, и трите часовника дадоха дефекти и показваха различно време. Година след това механизмите им отново зациклиха, за което Haskovo.net тогава писа.

Сега разрешаването на случая е в ръцете на ОбС шефа Иван Иванов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини