От х:

Днес в x:

Читател: Спирка на бул. “Раковски” цяла година стои потрошена

    “От близо 1 година спирката на бул. “Раковски” в Хасково, до Автошколата, е потрошена и нищо не се прави”, пише в сигнал до Haskovo.net нашият читател Димитър. В писмото си той допълва, че в подобно състояние са и други спирки на градския транспорт – до автогарата, до търговията.

    Проверка на място показа, че спирката на бул. “Раковски" наистина е потрошена – половината навес липсва, останалата част е надупчена, вероятно от вандали. Зад спирката обаче лежи липсващата част от покрива, което подсказва, че той вероятно е бил съборен от бурните ветрове през последните дни. Пейката в самата спирка обаче очевидно е потрошена отдавна.

    От община Хасково съобщиха след запитване от Haskovo.net, че от “Екопрогрес” веднага ще изпратят хора на място да проверят сигнала. От администрацията допълниха, че общинското предприятие се грижи за спирките, с изключение на тези, до които има Лафка. Според договора с веригата те трябва да ремонтират спирката до тях, а от общината изискват ремонта с писмо.

    Останалите спирки, посочени в писмото на нашия читател обаче не бяха потрошени.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      00
      001
      16 0
      13:56, 15 мар 2018
      Крайно време е да има камери и който троши да бъде глобяван!!!!!!!!! Потрошеното в троен размер да му дойде акъла в главата при повторно нарушение -затвор!!!!!!!!
    • 2
      Ми
      михлюзите на сапун
      7 0
      14:43, 15 мар 2018
      По никакъв начин не подкрепям вандализма и безхаберното отношение към общинската собственност, но изкам да изразя една по- различна теза.
      Че трошат- трошат, че няма кой да ги хване и да има камери, няма кой. Дори и да ги хванат на местопрестъплението физически, пак се съмнявам че от това ще произлезе нещо защото стойността на счупеното е по- малка от 2 минимални работни заплати в повечето случаи и няма как да има дело.
      Мисълта ми е следната, преди около 18 години известно време работих в Кентърбъри, Англия, правеше ми впечатление, че тъпите , глезени англииски копеленца след моабета в края на седмицата в петък и събота оставяха центъра на Кетърбъри в невъобразимо състояние, нямаше необърнато кошче, нямаше нещо което да може бъде ритнато, не ритнато. Всичко беше ошарено и одраскано и много фасове, изпушваха света.
      НО, в понеделник вече нямаше и следа от тази разруха, Всичко беше стегнато, почистено и излъскано. И това беше всяка седмица, не еднократно явление.
      Проблема не е, че се чупи, проблема е че много бавно и трудно се поддържа, защото за да кихне общината трябва да направи общественна поръчка и да задържи дъха докато мине разглеждането, обжалването и оп то дошло време за нови избори.
      Лесно се разваля, трудно се гради, а въобще не ни бива в тая област.
    • 3
      Гл
      Глог
      5 -3
      20:14, 15 мар 2018
      Целият град е в такова състояние последно време
    Последни новини