От х:

Днес в x:

ОбС-Димитровград: Да се опростят 4 000 лв.на инвалид от Ябълково

Инвалидът Панчо Панев дойде в залата на ОбС, за да чуе какво ще решат общинарите

Да бъдат опростени 4 000 лв на 78-годишния Паню Панев от димитровградското село Ябълково, гласува днес ОбС. Така съветниците изразиха мнението си, необходимо пред Комисията по опрощаванията към Президенството.

Сумата се явява административна санкция, наложена от Инспекцията по труда. Преди време тя установила, че в шивашката фирма на възрастния мъж има хора, които работят без трудови договори.

Всеки да гласува по съвест бе призивът, който се чу в залата днес. Председателят Стефан Димитров отбеляза, че въпреки, че е инвалид Панчо Панев е  заобиколил закона.

Юристката Галина Чингарова от ГЕРБ призова колегите си да бъдат снисходителни към човека с увреждания и допълни, че познава случая в детайли.

Заедно със съпругата, Панчо решил преди години да отвори шивашка фирма, защото с това се е занимавал преди пенсионирането си в тукашното ТПК.
 
Мъжът обясни в залата, че се наложило да затвори цеха заради хорската злоба.
Текущи проверки на Инспекцията по труда, установили, че документацията на Панчо Панев не е в ред и хората са без договори. Така се стигнало и до санкциите, които са общо 4 000 лв.
Dimitrovgrad.bgvesti.net
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини