От х:

Днес в x:

Полицейски контрол покрай първия учебен ден

Със започването на учебната година служители от ОДМВР – Перник осъществяват засилен контрол в районите на учебните заведения и детските градини, за спазване предимството на учениците, децата и пешеходците като цяло. Целта е да се ограничат предпоставките за възникване на пътни злополуки с деца.

         Системно през цялата година ще се извършват полицейски проверки за спазване изискванията за посещение на малолетни и непълнолетни лица в питейни и увеселителни заведения, продажбата на алкохол и цигари, както и за разпространение на наркотични вещества. Ще продължи и засиленото полицейско присъствие в районите на учебните заведения.

         Преди старта на учебната година в региона беше проведена специализирана полицейска операция. Органите на реда проверяваха спазването на Закона за движение по пътищата, питейните заведения за посещение на малолетни и непълнолетни след 23,00 ч., предлагане и продажба на наркотични вещества.

         Проверени са над 110 моторни превозни средства, 17 питейни и увеселителни заведения, 5 компютърни клуба и масирано присъствие в малките населени места. Съставени са 10 акта за административни нарушения и 13 фиша на шофьори на автомобили. Издадени са 4 предупредителни протокола на съдържатели на питейни заведения и е съставен един акт по Наредба № 1 на Община Перник. По време на засиления контрол са санкционирани 7 шофьори за управление на автомобил след употреба на алкохол, като един е с концентрация над 1,2 промила. В гр. Радомир е задържан един автомобил с регистрационни табели, обявени за издирване. Колата марка „Мерцедес” е управлявана от местния жител К.А./28 г./.

         Системният контрол ще продължи през цялата година.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини