От х:

Днес в x:

Тинейджър без книжка печели БМВ-то на картинг пистата

Иван с новата си придобивка

18-годишният Иван Тонев Иванов спечели голямата награда по случай рожденият ден на хасковската картинг писта – БМВ 318 бензин. Колата бе приготвена за някой от гостите на 7-я рожден ден на пистата отпразнуван в събота. Дойдоха близо 1000 души а от стотиците закупени билети, томболата определи за късметлия димитровградския тинейджър.

Момчето дори няма шофьорска книжка. Засега „бавареца“ се управлява от баща му, който на няколко пъти се закани, че младокът няма да помирише дори волана на мощното возило, докато не извади необходимия китап. Единственото изключение бе направено за снимката в Haskovo.net.

Колата е с мотор 1800 кубика и 115 конски сили. Дарителят е платил всички необходими разрешителни за ползване на возилото-застраховка ГО, винетка, годишен технически преглед. Трябва само гориво и БМВ-то е готово за лов на гаджета. Иван обаче скромно уточни, че вече си има такова.

Картинг пистата отпразнува 7-та си годишнина със състезание по картинг, дрифт и пиротехническо шоу. Рекапитулацията за периода е, че пистата продължава да бъде екстра за хората от града вместо инструмент за печелене на пари. Доказателство е и цената на обиколка с картовете-1.50. Тя бе такава и преди 7 години. Бензинът обаче бе 1.66, сега е 2.78. В същото време пистата стана и единствената в България, лицензирана да провежда международни състезания и една от само 4-те в България, която въобще може да провежда състезания. Към настоящият момент, честта на Хасково се носи от местните състезатели Симеон Симеонов/почти сигурен национален шампион в клас Ротакс Джуниор/, Николай Ангелов, Костадин Банков и Юри Саликирякис.

Г.Христов

Получава ключовете от съименника си, управителят на пистата Иван Бакърджиев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини