От х:

Днес в x:

Приказни герои посрещнаха първокласниците в училище

Първолаците бяха най-пъстроцветни и щастливи на първия учебен ден в училища " Ив. Рилски"

Герои изскочиха от любимите детски приказки и въведоха първокласниците от училище „Иван Рилски“ през прага на школото.

С много емоции, любопитство и нескрит интерес, малчовците се събраха в двора на училището рано сутринта. Тази година през прага на школската врата преминаха 116 първокласници, разпределени в пет паралелки. Всеки от класовете начело с учителката си се включи в свитата на  един от любимите герои. Мускетар, Принцеса, Пипи Дългото чорапче, Котаракът в чизми... всеки един от тях поведе малките към новото им поприще за кураж и вдъхновение.

Преди това обаче новите школници на „Иван Рилски„ се запознаха с традиционната церемония по посрещане на училищното знаме, която всяка година бележи учебното начало и по издигането на националния трибагреник.

Сред огромните букети с цветя измежду пъстроцветните балони, които стискаха първолачетата, тръпнеха в очакване и педагозите им, които ги поемат тази година. Те признаха, че макар с много опит, на всеки четири години изживяват ново начало с всеки нов випуск, който поемат.

Децата от училището, в което първия училищен звънец е бил в далечната 1869 -та година, получиха поздравителен адрес от кмета на Хасково, с пожелание :“ Бъдете смели, упорити и градивни!“. Първолачетата Елена Ангелова и близначките Радина и Каролин Генови поздравиха съучениците си с първия учебен ден. Малките красавици блеснаха с артистичност и съвсем гладко издекламираха кратките си стихчета пред всички. За трета поредна година в училището „Иван Рилски“ най-малките ще работят по целодневна програма на обучение. Първолаците ще бъдат на училище до 16.30 ч. и ще подготвят уроците си заедно с преподавателите,обясни помощник- директорът Красимира Койчева.

Със сълзи от радост горди майки, татковци, баби и лели, че вече имат първокласник, помахаха с пожелание:На добър час, след седемгодишните, които пристъпиха за първи път в училището си.

М. Манолова

Малките гледаха с любопитство церемонията по приемането на училищното знаме
Първокласнички позират с усмивка 
Пипи Дългото чорапче бе един от героите, които поведоха малчовците към училище
... приятели от първия ден
Стотици пъстроцветни балони полетяха в небето, за да ознаменуват новото начало на малчовците

...вече в класната стая на 1-ви клас
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини