От х:

Днес в x:

Първият звънец удари в "Отец Паисий"

Над 100 първолаци с огромни букети цветя и също толкова вълнение посрещна тържествено СОУ "Св.Паисий Хилендарски". Още два пъти по толкова родители и роднини бяха дошли за първия учебен ден, както подобава.

Учители и ученици изпратиха лятото с песен и с песен посрещнаха началото на учебната година. Поздрави от инспектората, от Общината, от просветния министър, вдигане на националния трибагреник - всичко, както е по традиция, мина пред препълнилото училищния двор множество. Ключът на знанието бе връчен на пръвокласниците от завършаващата тази година негова досегашна пазителка.

Първият звънец би, окичен с цветя, и балоните с буквички отлетяха в небето. Така започна учебната 2012/2013 година в "Отец Пайсий". И през нея около 750 деца - от подготвителна група до 12 клас, получават образованието си там.

Първият звънец удари!
Над 100 първолаци ще щурмуват знанието тази година
Обсипани с цветя за празника. Нашите любими учителки.
Хляб и мед, за добре дошли
За някои игрите още не са свършили
Добре дошли!
За Теодора Гинева този беше последният първи звънец. Дванайстокласничката предаде ключа на знанието на брат си - първокласника Генко Гинев. Това стана пред погледa на баща им, който е бивш възпитаник на училището и пред погледа на щастливата и горда баба Тодорка Гинева, дългогодишна преподавателка по БЕЛ, също в СОУ "Св. Паисий Хилендарски". "Този символ само подчертава приемствеността и традицията, характерни за това изключително училище. Успех и щастие, деца на майка България", писа развълнуваният родител на сайта ни. Присъединяваме се към неговото пожелание. Повече снимки - малко по-късно в галерията на Haskowo.NET

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини