От х:

Днес в x:

Отново смърт на пътя. Чиновници си прехвърлят костите край Гълъбец. Преглед на регионалния печат

Ауди се размаза в тир, загина Пламен на 25 г., заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата за поредната тежка катастрофа е водеща на 3 страница.

Чиновници си прехвърлят костите край Гълъбец, водещо заглавие на първа страница в броя. Вече седмица продължава прехвърлянето на топката кой да разчисти животинските кости край селото. От РИОСВ издали предписание на общината, защото теренът е общински. Те пък писали на местната агенция по безопасност на храните, в чиято отговорност бил случаят. Оттам пък твърдят, че не са получавали такова писмо. Впрочем, от общината също не получили депешата от РИОСВ.

Ето още един достоен експонат за Музея на глупостта.

Маскирани подпалиха апартамент на свиленградски бизнесмен, анонс до главата на вестника. Дописката е на криминалната 3 страница. Жилището на Стойчо С. било атакувано с коктейл „Молотов”. Сред версиите за палежа са неуредени финансови отношения.

Полицаи пазят 2000 първолаци и родителите им, водещо на 2-ра. За днешния първи учебен ден ще има засилено полицейско присъствие край училищата.

За пети път катерят общината в Димитровград, друго заглавие от 2-ра. Атракцията ще е на 22 септември – Деня на независимостта.

Ученическото пазаруване задръсти Димитровград вчера, водещо заглавие на 4-та. За разлика от съботното вяло пазаруване, в неделя родители атакували търговците за ученически дрешки и пособия, наложило се полицаи да регулират движението.

„Димитровград” с нов треньор, акцент от спортната страница. Митко Добрев си тръгва след загубата у дома с 0:1 от „Спартак” Пловдив, на поста е назначен досегашният му помощник Христо Георгиев.

Учителката на годината Йорданка Първанова: Спра ли да се вълнувам, тръгвам си от класната стая, интервю на 6 страница.

Деян Динев пак налетя на дете, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Деян Динев е треньорът на детската група на „Димитровград 1947”. Наставникът скочил на дете от Кърджали на мач в Стамболово. Изданието припомня, че Динев бил наказан от Дисциплинарната комисия на БФС в края на март 2012-а за подобно провинение.

Отново смърт на пътя: 25-годишен загина в катастрофа, анонс със снимка от първа страница. За вчерашния инцидент на входа на Хасково, при който загина младеж от Димитровград.

СОТ научи роми да си плащат тока, акцент от 2-ра. Таблото на бл. 46 на ул. „Акация” в Хасково било извадено отвън и включено към СОТ. Охраната била поверена на старозагорска фирма.

Търсят още кръводарители, друго заглавие от страницата. Днес и утре продължава акцията в приспособения за целта кабинет в областната администрация. В петък се включиха 36 кръводарители.

Скъсан далекопровод подпалил Филипово, водещо заглавие на 3-та. Причината за големия пожар в петък е скъсан далекопровод, установили огнеборците. При инцидента в края на миналата седмица в тополовградското село изгоряха 2 необитаеми къщи и няколко селскостопански постройки.

Гимназистки от Тополовград ще учат в Сицилия, темата на 4 страница. Три момичета от местното СОУ заминават за Италия, където ще учат през първия срок. Там ще се настанят в приемни семейства. Италианското училище е партньор на тополовградското по проект.

Митко Добрев подаде оставка, чело на спортната страница. Изданието също отбелязва рокадата във футболния отбор на Димитровград.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини