От х:

Днес в x:

Ангиографът за 2 милиона тръгва по Коледа. Едва 49 първолаци в ивайловградско. Преглед на печата

Ангиографът за 2 милиона тръгва по Коледа, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Апаратурата бе доставена вчера в хасковската болница, но административните процедури ще отнемат няколко месеца.

Съдят сериен убиец и изнасилвач на баба, друг акцент от 1-ва, дописката е чело на 3-та. Първият е Благо от Любимец, другият – Младен от Корен. Двата процеса започват следващата седмица.

Нелегални кланици ръсят кости из региона, челно заглавие на 2-ра. Нещо като продължение по темата от миналия ден, но нищо ново като факт.

Почват жп надлеза в Димитровград напролет, режат лентата през юни, водещо заглавие на 4-та.

Забраната за пушене изпразни баровете, друго заглавие от 4-та. Според шефа на браншовата камара в Хасково Стойчо Ганашев клиентите в нощните заведения са намалели наполовина. Тази новина е и добра, и лоша, зависи от гледната точка.

Гръцки гранд готов да вземе Тенгиз, акцент от спортната страница. Една от най-добрите хасковски хандбалистки Тенгиз Куца е на път да облече екипа на гръцкия „Арта”, пише изданието.

Отивам в Англия да ставам човек, казва в интервю на 6 страница възпитаничката на хасковската Езикова гимназия Мирела Сакаджийска. Момичето е сред 30-те от школото, приети в чужбина.

Ще приключа кариерата си с гол за Хасково, заглавие на интервюто на 7-ма. То е с футболиста Емил Ангелов.

Кран качи ангиограф в кардиологията, челно заглавие на 1 страница в „Хасковска Марица”. Хасково бе сред малкото областни градове без такава апаратура. Пациентите с инфаркт се пращаха в съседни градове, но в много от случаите първите два часа са фатални.

Едва 49 първолаци в ивайловградско, друг акцент от 1-ва. Все по-малко деца събира първият училищен звънец в градското и трите селски школа в общината.

45 доброволци срещу стихии и бедствия в Хасково, заглавие от 1-ва. Новата структура ще е към местната власт. Издръжката ще идва от държавата чрез общинските бюджети.

Акция „Митници” взе главата на зам.-шефа на агенцията, челно заглавие на 3-та. Полицейската операция през месец май, когато бе арестувана цяла смяна митничари с рушвета за деня, е причина за оставката за заместника на Ваньо Танов – Николай Алдимиров, пише вестникът.

Пиромани палят повечето горски пожари, казва в интервю за вестника комисар Николай Вълчев, шеф на хасковските огнеборци. Той определя 2012-а като средно трудна за пожарникарите, въпреки рекордните жеги през лятото и наводненията през зимата. По думите му хасковската служба е сред най-добре оборудваните в страната, но в сравнение с гърците сме на светлинни години.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини