От х:

Днес в x:

Малчугани учат баби как да събират отпадъци разделно

Организаторите на инициативата показват плаката с рисунки на екотематика

Малчуганите от хасковската ул. „ Родосто“ организираха екоинициатива и се захванаха с обучението на бабите си как да събират отпадъците разделно. За да са като истински екопатрули, децата от квартала са учредили дори собствена организация, която са нарекли“ Екоклуб“. Дейността на формацията е да се грижи за чистотата на улица“ Родосто“ и още няколко околни. Основните двигатели на мероприятията са 11-годишната Наталия Христова и година по-голямата от нея нея Мария Павлова, а в ролята на помощник-експерт влезе 17-годишната Яна Георгиева.

Децата организираха и празник на улицата си. За целта са разпратени собственоръчно изрисувани покани, с адрес „ Под сливата пред №9”. Това е традиционното място за сбирки на хората от „ Родосто“. На специален плакат малчовците показаха през своята гледна точка как трябва да се опазва околната среда, а основното послание е всеки да поддържа чистота пред къщата си и на своята улица, за да е по-чиста цялата планета.

За да демонстрират разделното събиране на отпадъците пък развихриха фантазиите си и изработиха еко-кошчета за боклук от пластмасови туби и картон. За да ги подкрепят в начинанията на уреченото място дойдоха и по-възрастните от улицата. Бабите донесоха почерпката за празника. Така на улица „ Родосто“ днес се събраха 4 поколения, като най-малкия участник бе 9-месечният Даниел. След като сами са се погрижили улицата им да блести от чистота, децата имат и една мечта- да има и люлки на нея и истинскиакошове за разделно събиране.

М. Манолова

Децата демонстрират ръчно изработените екологично чисти кошове за боклук
Бабите от ул. " Родосто" се погрижиха за почерпката
17-годишната Яна, която подкрепя ентусиазираните деца от улицата
Малчовците си спретнаха и състезания, пак на екотематика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини