От х:

Днес в x:

Празниците на Хасково – по 11 бона на ден. Сачмата ще лежи присъда за убийство. Преглед на регионалния печат

Сачмата има да лежи присъда за убийство, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. При закрити врати специализираният съд оставил зад решетките хасковлията Димитър Начев – Сачмата, който бе арестуван миналата седмица като организатор на международна група за наркотрафик. Той лежал в турски затвор за 200 кг. хероин, но има и друга 13-годишна присъда от български съд за убийство.

Диабетици стягат общо събрание, шефът им не знае, акцент от 2 страница на вестника. Събранието е насрочено за вторник и ще трябва да избере нов председател. През юни имаше опит за детрониране на досегашния шеф Петър Бялков, но претендентът Димитър Димитров не успя да осъществи смяната. От началото на годината диабетиците са без офис.

Огнища димят в кварталите, масово се правят консерви, друго заглавие от 2-ра. Народът се юрна да прави зимнина, чака ни трудна зима.

През ден хващат пияни без книжки, чело на 3-та. 11 тежки инцидента са станали в региона само през август, два от тях приключиха със смъртни случаи. При половината катастрофи шофьорите са били пияни.

Празникът, лаконично заглавие на 5 страница – фоторепортаж за празниците на Хасково.

Бомби, пожар и 3:0 за „Хасково” срещу „Димитровград”, акцент от спортната страница. За снощното дерби на Ямача, приключило с убедителна победа на домакините.

Бопаджиите следили Сачмата от 3 месеца заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница.

След панаира – 80 тона боклук, водещо заглавие на 1-ва. Атракционите в Кенана ще работят и днес, за да компенсират слабата посещаемост, допълва вестникът. По 16 тона боклуци на ден извозвали от „Титан”.

Дербито на Ямача започна с пожар, друг акцент от 1-ва. Инцидентът бил предизвикан от бомбичка, хвърлена от ултрасите на стадиона. Последствията са ограничени до десетина квадрата изгорели треви.

Новият почетен гражданин: Не съжалявам, че се върнах в Хасково, водещо заглавие на 2-ра. Тази година със званието бе удостоен лесовъдът Веселин Златинов.

Училищно крило за 1.5 млн. лв. откри премиерът в Ивайловград, чело на 4 страница. Борисов бе придружен от двама министри – Делян Добрев и Сергей Игнатов. Средствата за мащабния ремонт са осигурени от междуведомствената комисия към МС.

Шампионките от „Дунав” идват за контрола с „Хасково 2012”, водещо на спортната страница. Баскетболистките от Русе са проявили желание за контролен мач с новия тим на Хасково.

Празничният маратон за 65 бона финишира, заглавие на фолиото – 6 и 7 страница. Фоторепортаж за празниците на града. По 11 бона на ден са стрували тържествата, пресмята изданието. За своя празник димитровградчани са похарчили 80 000 лв., сравнява вестникът.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини