От х:

Днес в x:

Съветникът Кючуков уличен в конфликт на интереси. Закриват детската градина в Болярово. Преглед на печата

В конфликт на интереси е уличен общинският съветник от Хасково и лидер на ВМРО-НИЕ Николай Кючуков, пише във водещ материал на първа страница „Новинар юг”. Решението е на комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. На съветника ще бъде наложена глоба. Конфликтът се състои в това, че Кючуков е гласувал „за” отдаване на един от парковете в града под наем, а в конкурса е участвала фирма на негови близки, която е и спечелила.

ВКС отряза оправданите за отцеубийство близнаци, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 3 страница. Йонко и Георги Илчеви съдеха държавата за 200 000 лв. Окръжният съд им определи обезщетение по 40 000 лв, а апелативният го увеличи на по 60 000 лева. Те обжалваха пред ВКС с искане за по 100 000 лв., но върховните магистрати ги отрязаха и оставиха в сила решението на пловдивските съдии.

Дипломат и милионер вадят Димитровград от кризата, водещо на 2-ра. Успели зад граница димитровградчани са поканени за тържествата на града, но имената им не се оповестяват, защото поканените още не са потвърдили. Сред тях са известен дипломат и висш служител в Световната банка, когото изданието титулува милионер, вероятно по презумпция.

Цветанов и Димов цял следобед търсят решение, заглавие на 3-та. На 4 очи си говорели цял следобед в събота вицепремиерът Цветан Цветанов и кметът на Димитровград Иво Димов. Вестникът гадае какви решения са обсъждали – дали партийните назначения в държавните структури или общинските проблеми. Макар че най-вероятно са си говорили за дипломи.

Димитровградчани се перат с 295 бона от ЕС, водещо на 4-та. 12 социално слаби са назначени в обществената пералня, открита с пари от ЕС.

Дете пребори ДЗИ в правен абсурд, темата на 7 страница. Хасковският окръжен съд отхвърли иска на застрахователна компания срещу 9-годишната Веселина Веселинова. Бащата на момичето загина в катастрофа, а то е единственият наследник. Претенциите към детето бяха за 35 000 лв.

Закриват детската градина в Болярово, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. От две години забавачката е филиал към градската 17 ОДЗ „Иглика”. Поради липса на деца групата там ще се закрие след съгласуване с общината.

Ивайловград остава без медицински център, заглавие над главата на вестника. Темата е развита на цялата 4 страница. Решението ще бъде гласувано днес от ОбС Ивайловград.

Търсят още 15 митничари, друг акцент от 1-ва. Обявен е конкурс за още 15 служители на митницата. Предишният приключи преди месец, тогава бяха назначени 20 души.

30 фирми възраждат хасковското изложение, водещо на 2-ра. Изложението на производителите ще се състои от 3 до 8 септември. Мястото е паркингът до „21 век”. Ако има успех, ще се превърне в традиционно, уточнява заместник кметът Минко Ангелов.

Осъдиха изнасилвачи след 16 години, акцент от 3-та. След дълги години митарства из коридорите на Темида процесът най-после приключил с условни присъди за трима от първоначално обвинените 5-има от Свиленград. Давността за част от обвиненията изтекла през 2006-а.

Изгоряха две къщи в Навъсен, друго заглавие от 3-та. Пожарът изпепелил постройките в симеоновградското село през нощта срещу събота.

Свиленград 1921 с минимална победа срещу Левски Карлово, акцент от спортната страница. Срещата завършила 1:0 с гол на Таско Попов. Първи три точки за домакините.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини