От х:

Днес в x:

50 се цакат по джентълменски за 3 бона

Руса дама цака усърдно джентълмените с тестето

50 състезатели от цялата страна се включиха в традиционният национален турнир по бридж за купа „Хасково”. Състезанието се провежда за 32-ри пореден път, винаги около дните на Хасково. Този път бе изтеглено през август.

25 двойки, включително и от национали, започнаха от вчера надпреварата в хасковския ресторант „Приятели”. Двойковият турнир продължава в две сесии, има и отборен, който свършва утре. Шампионите и техните подгласници ще си разпределят наградния фонд от 3 хиляди лева. Той се формира от таксата за участие на всеки състезател.

Всъщност парите са най-малката грижа за играчите. Бриджа се играе за кеф и носи авторитет. Това е една от най-популярните игри с карти и е призната за спорт в световен мащаб, със свои национални и световни първенства. Това е и един от най-интелигентните спортов,е напълно съпоставим с шахмата. Разликата е че се практикува в много по-малка степен от жените. Будното репортерско око на Haskovo.net преброи само две. Не е изключено в отборното да има още.

„Трябва да могат да броят поне до 52” пошегуваха се с липсата на дами, мъжете бриджьори. Бриджа се играе с 52 карти. Доста по актуалната шега, с голяма доза истина пък е, че жените трудно издържат часове наред без да говорят. Джентълменският английски спорт счита за неуважение вдигането на шум по време на състезанието, защото се тълкува като опит за разсейване на проитвника. Което е неспортсменско. Затова дори обявите в бриджа се правят безсловесно-с картончета, на които е изписано всичко-от пас до контра.

Г.Христов

В Бриджа се говори малко, след играта и обикновено се започва с Ако.../бях играл това, вместо онова/
Обявите се правят с картончета, всички играчи играят с еднакви конфигурации карти
Пада здраво мислене
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини