От х:

Днес в x:

Турците артисаха от изложението, местата заети

Подобни шатри ще приютят продукцията на фирмите

Голямото международно изложение по случай дните на Хасково надхвърли очакванията, похвалиха се от общината. Всички 30 шатри, в които фирми от България и Гърция ще представят продукцията си, вече са заети. Интересът на бизнеса от двете страни на границата е изключително голям. 14 от шатрите ще са заети от гръцки фирми от Александруполис и Кавала. Останалите са на предприятия от региона. Напливът обаче ”изяде” местата планирани за турски фирми. Първоначално бе анонсирано, че в изложението ще участват и турски фирми, като дори бяха водени разговори с представители от одринско. Комшиите обаче май са се забавили със заявките и артисаха. Няма места за повече шатри, а и без това за изработването на нови трябва технологично време. Ще говорим с комшиите, подметна замкметът Минко Ангелов, без да уточнява в каква посока ще е разговора.

Монтажът на шатрите почва на 27-ми август, изложението се открива в 11 часа на трети септември, понеделник. То възстановява предишна традиция, съществувала до 1999-та година, но тогава изложението е било в зала „Дружба”. Сега мащабът е много по-голям. Ако изложението изпълни очакванията, ще стане традиционно, обещаха организаторите от общината.

На паркингът на ТК 21-ви век ще бъдат представени за разглеждане и закупуване, продукти на млечната, месопреработвателната, винарската и текстилната индустрия на България. Гърците се представят от Асоциацията на износителите и предлагат услуги в областта на хотелиерството, търговията, продукти от леката промишленост, електрониката, високите технологии и др.

Изложението е под мотото „Произведено за нас”

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини